Translaki2019-kampanja

Suomen nykyinen translaki sisältää räikeitä ihmisoikeusloukkauksia. Suomi on Pohjoismaista ja lähes kaikista muista Euroopan maista ainoa, jossa transihmisiltä vaaditaan lisääntymiskyvyttömyyttä juridisen sukupuolen vahvistamiseksi. Juridinen sukupuoli tarkoittaa sukupuolimerkinnän korjaamista virallisiin papereihin ja väestörekisteriin omalla ilmoituksella.

translaki2019 on kampanja, jonka tavoitteena on saada translain kunnianhimoinen uudistus kirjatuksi Suomen uuteen hallitusohjelmaan. Uudistuksen myötä keneltäkään suomalaiselta ei enää vaadittaisi lisääntymiskyvyttömyyttä tai raskasta vuosia kestävää lääketieteellistä tutkimusta ehtoina oikean juridisen sukupuolen vahvistamiseksi. Sukupuolen juridinen korjaaminen tulee erottaa lääketieteellisestä ja psykiatrisesta prosessista. Juridisen sukupuolen vahvistamisen tulee Suomessakin perustua vain ihmisen omaan ilmoitukseen.

Tarvitsemme näkyvää tukeasi, jotta translain uudistuksen jälkeisestä Suomesta tulee oikeasti totta. Näin voit osallistua kampanjaan:

Voit kertoa sosiaalisen median kanavissa, että kannatat translain muuttamista ihmisoikeuksia ja itsemääräämisoikeutta kunnioittavaksi käyttämällä aihetunnistetta #translaki2019.
Voit vaihtaa profiilikuvaan kampanjan kuvakehyksen hakemalla translaki2019-hakusanalla täältä: https://www.facebook.com/profilepicframes
Voit jakaa somejakokuvia, jotka on koottu Facebook-sivun kuva-albumiin https://www.facebook.com/pg/Translaki2019/photos/?tab=album&album_id=466943974139766.
Lisää tapoja osallistua löydät sivustolta http://www.translaki2019.fi, joka julkaistaan perjantaiaamuna.

Yhteistyöstä kiittäen ja kaunista kevättä toivottaen

A. Haapalainen, puheenjohtaja, Trasek ry

Trasek

Trasek ry on valtakunnallinen yhdistys, joka ajaa sukupuolivähemmistöjen perus- ja ihmisoikeuksia, vastustaa syrjintää sekä osallistuu hoitojärjestelmän kehittämiseen.

Trasek kouluttaa, jakaa tietoa, järjestää tilaisuuksia, antaa lausuntoja, edustaa jäsenistöään ja toimii muilla tavoin sukupuolivähemmistöön kuuluvien aseman parantamiseksi.

Trasek on TGEU:n ja ILGA:n jäsen.