Jyväskylä Pride 2023

Jyväskylä Pride logo

Jyväskylän Pride viikko oli syyskuussa 4.-10.9.2023!

(english version here)

Tervetuloa Jyväskylän sateenkaarevimpaan viikkoon syyskuun alussa! Jyväskylä Pride 2023 järjestettiin viikolla 36 (etkot jo perjantaina 1.9.), jaohjelma olitäynnä monipuolista tekemistä, työpajoja, bileitä, bingoa, taidenäyttelyitä, popup-myymälää, yhteistä urheilua, elokuvaa, tukiryhmiä ja tietysti Jyväskylän pride-kulkue, puistojuhlat sekä legendaariset iltabileet!

Huomioithan myös Pride-viikon ulkopuolella olevan taidenäyttelyn, esittely ohjelman lopussa.

Tapahtumat ovat ikärajattomat, ellei tapahtumatiedoissa ole toisin mainittu! Kaikissa tapahtumissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita!


Suuret kiitokset Jyväskylä Pridien yhteistyökumppaneille! Ilman teitä ei Prideja olisi. Yhteystyökumppanit vuoden 2023 Jyväskylän Pride-viikolle löydät sivuston alareunasta.


Jyväskylän Pride viikon 2023 ohjelma

— Perjantai 1.9. —

Ilokivi Queer Night – Pride Edition – (K18)

20:00 – 02:00 – Ilokivi venue, Keskussairaalantie 2

Drag-esityksiä, dj-musiikkia – mitä muuta voi perjantai-illalta toivoa?! Ilokivi Queer Night – Pride Editionissa pääset nautimaan upeista drag-esityksistä ja tanssimaan aamun pikkutunneille dj’n tahdissa!

Illan aikana esiintyvät drag-artistit ovat:

 • Vihapiirakka
 • Viktor Koolla
 • Bambi Bizarre

…ja musiikista vastaa NRS Promotions!

Liput ennakkoon 12 €/kpl Kide.appista: kide.app
Ovelta (mikäli jää) 15 €/kpl. Ovella käy vain korttimaksu.

Ovet aukeavat klo 20:00. Narikkamaksu 3 €/hlö. Maksu paikan päällä.

Ilokivi Queer Nightin toteutaa Ilokivi Venue ja Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY yhdessä erinomaisen keskisuomalaisten burleskitaiteilijoiden ja -harrastajien yhteisön Jyväskylä Burlesque, jonka käsialaa illan ohjelmisto on.

Ilokivi Venuen osoite on Keskussairaalantie 2. Venuella noudatetaan JYYn turvallisemman tilan periaatteita ja se on esteetön tila. Facebook-tapahtuma täältä.

Tapahtuma on pääsymaksullinen (€)

Tapahtuma on esteetön


— Maanantai 4.9. —

Tatuointistudio Sopun Pride-tapahtuma – (K18)

Ajankohta: alkaen klo 10, vain ennakkovarauksella – Vapaudenkatu 25

Tule ottamaan tatskaa ja tekemään hyvää!✨🌈 Studio Sopu järjestää Jyväskylän prideviikolla tatuointitapahtuman, jossa tehdään prideteemaisia tatuointeja ajanvarauksella. Tuotoista 20% lahjoitetaan Jyväskylän Setalle @jklseta!

Tatuointeja tehdään kahtena päivänä: maanantaina 4.9. ja torstaina 7.9. klo 10.00 eteenpäin. 

Tatuointimallit julkaistaan 28.8 ja ajanvaraus alkaa 29.8. klo 15:00. Tatuointimalleihin aika varataan laittamalla tatuoijalle viestiä sähköpostilla:

iinapiinatattoo(at)gmail.com
pilvitattoo(at)gmail.com
info(at)johannalaakkonen.com 

Tapahtumaan osallistuvien artistien portfoliot ja prideteemaiset tatuointimallit löytyvät instagramista:

@iinapiinatattoo (osallistuu: ma&to)
@pilvitattoo (osallistuu: ma&to)
@j.laakkonentattoo (osallistuu: to)

Studio Sopu sijaitsee osoitteessa Vapaudenkatu 25. Tapahtumaan sisäänpääsy vain ajanvarauksella. Avustajat ja yksi tukijoukkolainen ovat tervetulleita tatuoitavan lisäksi. Tarkemmat reittiohjeet ja hinta-arvion saa tietää ajanvarauksen yhteydessä ennen sitoutumista tatuointiaikaan.

Tervetuloa 💖

Tatuoinnit ovat maksullisia (€)

Tilat ja niihin kulku ovat esteettömät.

Matalan kynnyksen lenkki (haastavampi versio)

noin. klo 15-16:30 – Aallontie 5

Lähtö klo 15 Mattilanniemestä Hotelli Alban puolelta siltaa (Aallontie 5) ja Kuokkalan sillan kautta takaisin Mattilanniemeen, matkaa n. 4,5km. Katsomme paikan päällä, haluammeko mennä yhtä matkaa vai jakaudummeko esim. kävelijöihin ja hölkkääjiin. Lenkkiin pätevät turvallisemman tilan säännöt, ja olet tervetullut mukaan riippumatta kuntotasostasi. Otathan mukaan säänmukaiset vaatteet ja juomapullon!

Tapahtuma on ilmainen

Lenkki ei ole pyörätuolille esteetön, sillä matkalla on muutamia jyrkkiä nousuja, mutta avustajan kanssa pärjää.

Työpaja – eroottinen sarjakuva – (K18)

17:30 – 19:30 – Matara, sali Talvikki, Matarankatu 6

Oletko ihaillut Touko Laaksosen eroottista kuvastoa ja haaveillut pistäväsi myös omia fantasioitasi paperille? Kuvataiteilija Katja Kokko opastaa sinua taiteen eroottiseen maailmaan maalauksen ja piirustuksen voimin. Tuo itsellesi tutuimmat ja mieluisimmat työvälineet mukanasi tai aloita kanssani hiilipiirustusvälineillä. Osallistuminen ei vaadi monimutkaista ideaa tai piirustuslahjoja, enemmänkin kiinnostusta ja uteliaisuutta aiheeseen.

HUOMIO! Sisäänpääsy vain ennakkoilmoituksella! Mukaan pääsevät 20 nopeinta, laitathan viestiä osoitteeseen kokkoraw(ät)gmail.com. Saat tiedon sähköpostiin, jos ilmoittautuminen onnistui. Ota myös yhteyttä tähän sähköpostiin jos tapahtumasta on kysyttävää.

Artistin IG: katja_of_finland

Tapahtuma on ilmainen

Tila on esteetön

International meetup

17:30 – 19:00 – Yliopiston kirjasto, huone B247, Seminaarinkatu 15 B

Tervetuloa kansainväliseen HLBTIQA+ tapaamiseen! Luvassa pelejä ja toisiimme tutustumista. Voimme myös suunnitella tulevia tapaamisia. Ryhmä on päihteetön.

Huom! Tapahtuman kieli on englanti.

Tapahtuma on ilmainen

Tila on esteetön

Polymiitti

18:00 -19:30 – Kahvila Miriam’s, Asemakatu 12

Kaipaatko lisää tietoa polyamoriasta tai muista monisuhteisuuden muodoista? Pohditko, olisitko ehkä polyamorinen? Oletko monisuhteinen ja tarvitsisit vertaistukea ja keskusteluseuraa muilta kaltaisiltasi? Onko joku läheisesi poly, ja haluat ymmärtää häntä paremmin? Voit tulla mukaan, vaikka sinulla olisi enemmän kysymyksiä kuin kokemusta! Tarjolla on vertaistukea, hengailuseuraa ja vapaata polyaiheista keskustelua. Tämä ei ole treffipalvelu, vaikka uusiin ihmisiin tutustuminen onkin suotavaa. 🙂 Ryhmä on päihteetön.

Tapahtuma on ilmainen

Tila on esteetön


— Tiistai 5.9. —

Höntsälenkki

08:00 – 09:00 – Viitaniementie 15

Matalan kynnyksen helppo lenkki. Matkaa n. 1,7km. Menemme koko matkan kävelyvauhtia ja pysähtelemme tarvittaessa esim. penkeille.

Lenkkiin pätevät turvallisemman tilan säännöt, ja olet tervetullut mukaan riippumatta kuntotasostasi. Otathan mukaan säänmukaiset vaatteet ja juomapullon! Paikkatiedot: Viitaniemen ns. punainen kävelyreitti jossa penkkejä matkalla, lähtö Viitaniemen kentän viereiseltä parkkipaikalta.

Tapahtuma on ilmainen

Esteetön – Viitaniemessä on osan matkasta soratietä ja
pari loivaa mäkeä matkalla, mutta on pyörätuolilla kuljettavissa.

Kulttuuripaja Trombin sateenkaariaiheinen elokuvatuokio – (K12)

13:00 – 16:00 – Kulttuuripaja Trombi (keltainen vanha puutalo), Rajakatu 41

Kulttuuripaja Trombin Olkkarissa Taulumäellä tiistaina 5.9 klo 13-16 sateenkaariaiheinen elokuvatuokio. Katsotaan Sofi Oksasen romaaniin pohjautuva vahvan tunnelmallinen elokuva ”Baby Jane” (2019). Tule katsomaan ja keskustelemaan kahvikupposen ja pienen purtavan äärellä! Päihteetön tapahtuma.

Tapahtuma on ilmainen

Pyörätuoliluiskallinen sisäänkäynti ja inva-wc, sisätiloissa noin 5 cm kynnyksiä oviaukoissa.

Pride-teemainen lautapeli-ilta

16:00 – 22:00 – Expa/Digi&Game center, Matarankatu 2

Peliosuuskunta Expa ja Fantasiapelit tarjoavat Pride-teemaisen lautapeli-illan kaikille halukkaille Digi & Game Centerin esteettömissä tiloissa. Tarjolla iso valikoima erilaisia lautapelejä lyhyistä seurapeleistä aina pitkiin roolipelisessioihin. Ota omat pelikaverisi mukaan tai tule tekemään uusia tuttavuuksia rennoissa merkeissä lautapelien äärellä. Peliosuuskunta Expa tarjoaa naposteltavat. Tapahtuma on kaikenikäisille. Ryhmä on päihteetön.

Tapahtuma on ilmainen

Tila on esteetön

Kylttityöpaja

16:00 – 18:00 – Gloriassa, Matarankatu 6

Tule tekemään kylttejä Jyväskylän Pride -kulkuetta varten ja viettämään iltaa Monikulttuurikeskus Gloriaan! Tarjolla kahvia, teetä ja pientä purtavaa. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Monikulttuurikeskus Gloria, Keski-Suomen ja Pirkanmaan etnisten suhteiden neuvottelukunta (ETNO), SPR:n Länsi-Suomen piiri ja Jyväskylän Seta ry. Järjestäjä tarjoaa kylttimateriaalit. Glorian tila on esteetön, kylttejä tehdään sään salliessa myös ulkona. Lämpimästi tervetuloa! Työpaja on päihteetön.

Tapahtuma on ilmainen

Tila on esteetön

Radikaalit Ristipistot

16:00 – 18:00 – Jyväskylän taidemuseon aula, Kauppakatu 23

Radikaalit ristipistot kokoontuvat Pride-viikolla Taidemuseon aulassa tiistaina 5.9. klo 16-18. Jyväskylän Seta ja radikset tarjoavat materiaaleja. Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla.

Tapahtuma on ilmainen

Oven yhteydessä kynnys ja painava ovi, avustettuna pääsee sisälle

Sateenkaareva Speedfriending

17:00 – 22:00 – Ilokivi venue, Keskussairaalantie 2

Tervetuloa tutustumaan uusiin ihmisiin Ilokivi Venuelle! Speedfriending on tunnetumman deitailukonseptin hauska ja sosiaalinen sisarus. Sen tarkoituksena on herätää luovia keskusteluja ja madaltaa kynnystä keskustella tuntematomien kanssa. Hyvät keskustelut ja mahdolliset ystävyyssuhteet ovat vain yksinkertaisen hei – ja kysymyksen päässä!
Ilokivi Venuen osoite on Keskussairaalantie 2. Venuella noudatetaan JYYn turvallisemman tilan periaatteita ja se on esteetön tila.

Tapahtuma on ilmainen

Tila on esteetön

Jyväskylän imetystukiryhmä

17:00 – 19:00 – Kahvila Wilhelmiina (Nikolainkulma), Asemakatu 6

Jyväskylän imetystukiryhmä järjestää prideviikon kunniaksi imetyskahvilan tiistaina 5.9. klo 17-19 kahvila Wilhelmiinassa. Olemme varanneet perimmäisen huoneen kahdeksi tunniksi tapahtumaa varten. Paikalla siis koulutettuja tukiäitejä juttelemassa imetyksestä kävijöiden kanssa.

Tapahtuma on ilmainen

Tila on esteetön


— Keskiviikko 6.9. —

Leivoksia ja haaveita

12:00 – 16:00 – Bostari (Forum kauppakeskus 2. krs), Asemakatu 7

Bostarilla tarjolla kahvia ja sateenkaarileivoksia. Mahdollisuus myös kirjoittaa Unelmapuuhun omia haaveita.

Tapahtuma on ilmainen

Tila on esteetön

Olohuone Pride pinssi- ja tarrapaja

16:00 – 20:00 – Music Against Drugs ry:n toimisto, Matarankatu 4, 3.krs

Pride-teemaisten pinssien ja tarrojen tekoa. Tapahtuma on päihteetön.

Tapahtuma on ilmainen

Esteetön pääsy toimistotiloihin (hissi, automaattiovet ja inva wc alakerrassa)

Sukupuolivähemmistöjen miitti

17:30 – 19:30 – Matara (Matara-sali, 2 krs), Matarankatu 6

Priden kunniaksi järjestämme sukupuolivähemmistöjen yhteisen miitin! Miittiin olet tervetullut olitpa sitten trans, intersukupuolinen, muunsukupuolinen, sukupuoleton, transvestiitti, tai vaikka asiaa vielä pohtiva. Vetäjinä toimivat femmeryhmän vetäjä Tuija ja muunsukupuolisten ryhmän vetäjä Hensu. Tule kahvittelemaan ja jutustelemaan muiden samanmielisten kanssa! Ryhmä on päihteetön.

Tapahtuma on ilmainen

Tila on esteetön

Bi, pan+ ryhmän miitti

17:30 – 19:00 – Glorian tiloissa (Matara), Matarankatu 6

Tapaamisessa luvassa vapaata keskustelua ja vertaistukea bi, pan ja muiden monisuuntausten elämään liittyen. Paikalla usein ensikertalaisia ja myös konkareita, joten tule rohkeasti mukaan! Ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen tai olla yhdistyksen jäsen voidaksesi tulla mukaan. Tapaaminen on luottamuksellinen kävijöiden kesken. Ryhmä on päihteetön.

Tapahtuma on ilmainen

Tila on esteetön

Vinokino – (K16)

19:00 alku – esityksen kesto 73 min, Villa Rana, Seminaarinkatu 13

KOKOMO CITY

Yhdysvallat/USA 2023
Ohjaus/Director: D. Smith
73min, K16

Kieli: englanti, Tekstitys: suomi

Seta:n jäsenkortilla 50% alennus normaalihintaisesta lipusta.

Kaksinkertaisen Grammy-ehdokkaan D. Smithin ohjaama Kokomo City esittelee neljän mustan transsukupuolisen seksityöntekijän tarinat New Yorkissa ja Georgiassa. Iskevästi mustavalkoisena kuvatussa, häpeämättömässä ja anteeksipyytelemättömässä dokumentissa näiden naisten elämän rohkeus ja heidän järisyttävä rehellisyytensä yhdistyvät viiltävään yhteiskunnalliseen kommentaariin.

Pääsymaksullinen tapahtuma, 14€ (norm.) / 12€ (opisk., eläkeläiset, työttömät) (-50% alennus JKL Setan jäsenille), K-16 elokuva, kesto 73 min

Pääsymaksullinen sisäänpääsy (€)

Takakautta kulkiessa tila on esteetön

Sateenkaarikaråoke – (K18)

20:00 alku – Yläkaupungin Ale-Pubi, Kauppakatu 6

Sateenkaarevaa karaokea upeiden juontajien kera! Tule viihtymään mahtavassa sateenkaariporukassa.

Tapahtuma on ilmainen

Sisäänpääsyssä on porras, avustettuna pääsee sisään.


— Torstai 7.9. —

Tatuointistudio Sopun Pride-tapahtuma – (K18)

Ajankohta: ennakkovarauksella – Vapaudenkatu 25

(Katso tapahtuman tarkemmat tiedot tältä sivulta kohdasta maanantai 4.9., samat tiedot pätevät myös torstaille)

Tatuoinnit ovat maksullisia (€)

Hoivalaitoksen Pride walk in – (K18)

11:00 – 20:00 –  Kauppakatu 14 sisäpiha (saapumisohjeet löytyy Hoivalaitoksen ig:n kohokohdista)

Hoivalaitos järjestää Pride Walk in-tatuointipäivän 7.9. klo 11-20 osoitteessa Kauppakatu 14 sisäpiha. Pride-aiheiset flashit hintoineen nähtävillä etukäteen @hoivalaitos IG-tilillä sekä studiolla tapahtumapäivänä. Tatuoinnit tehdään saapumisjärjestyksessä. Hinnat 50-80€/kuva ja tuotoista 20% lahjoitetaan SETA ry:lle.

Artistien IG:t @suvink_tattoo & @rainyink_tattoo

Tatuoinnit ovat maksullisia (€)

Pyörätuolilla käynti viereisen pizzerian kautta mahdollista, vain ennakkoilmoituksella

Olohuone by JYY: QUEER! -pop-up

12:00 – 17:00 – Ilokivi Venue, Keskussairaalantie 2

Tervetuloa keskisuomalaisten queer-taiteilijoiden pop up -myymälään! Päivän aikana sinun on mahdollista tutustua Venuella QUEER! -näytelyyn, joka esittelee keskisuomalaisten queer-taiteilijoiden teoksia, sekä tehdä ostoksia eri taiteilijoiden myyntipisteillä. Venuen baari palvelee koko päivän ja paikan päällä on mahdollista myös vain hengata ja pelailla.
Ilokivi Venuen osoite on Keskussairaalantie 2. Venuella noudatetaan JYYn turvallisemman tilan periaateita ja se on esteetön tila.

Tapahtuma on ilmainen

Tila on esteetön

Nuorten talon Pride-kahvila

15:00 – 17:00 – Nuorten talo (2. kerros), Asemakatu 4

Pride-kahvila Nuorten talolla torstaina 7.9. Klo 15-17, osoitteessa Asemakatu 4, 2. Kerros. Tarjolla kahvia ja teetä sekä pientä makeaa herkkua. Kahvilan ohessa esillä Laura Jylängin värikkäitä ja syvällisiä taideteoksia. Kahvittelun lomassa voi osallistua bingoon kisailemaan palkinnoista. Näiden lisäksi on mahdollista osallistua tekemään yhteisteosta. Lisätiedot kahvilasta nuorisonohjaajalta Outilta, p 050 478 2578, (myös Whatsapp ja Signal). Tapahtuma on päihteetön.

Tapahtuma on ilmainen

Tilat ovat toisessa kerroksessa. Hissi, mutta hissille pääsy ei valitettavasti ole täysin esteetön

Naistenryhmä goes Lautapeliryhmä

17:30 – 19:00 – Matara (Talvikki-sali, 2 krs., Setan toimistoa vastapäätä), Matarankatu 6

Naistenryhmä ja lautapeliryhmä järjestää yhteisen matalan kynnyksen miitin, tule mukaan pelaamaan lautapelejä tai ihan muuten vaan hengailemaan ja tutustumaan porukkaan. Tarjolla teetä ja herkkuja. Ryhmä on päihteetön.

Tapahtuma on ilmainen

Tila on saavutettavissa hissillä, esteetön

Avoimet ovet Shibari-studiolla – Studio Mothin RopeJam syysavaus – (K18) – TÄYNNÄ

18:00 – 23:00 (ovet auki klo. 19 asti – jonka jälkeen tila vain paikalla oleville) –  Taidesaari, Varassaari, Tikkutehtaantie 2, 40800 Vaajakoski

Huom! Valitettavasti suuren kysynnän ja tilan rajallisen koon myötä on Shibari-studion syysavaus täynnä, vain ennakkoilmoittautuneille!

Tervetuloa tutustumaan Taidesaaren olohuoneeseen Kappeliin, missä Pride-tapahtumaviikolla Studio Mothin RopeJamien syyskauden avaus. Tule viettämään iltaa, keskustelemaan sidontaan liittyvistä ajatuksista muiden shibarista kiinnostuneiden kanssa, katsomaan sidontaa etäältä tai sitomaan itse. Etsivälle saattaa paikalta löytyä myös ihminen harrastusta jakamaan, joten yksin on aivan hyvä tulla 🙂. Halukkaille tarjolla opetusta ja lainaköysiä mutta etenemme rennon epävirallisesti ilman tarkempaa ohjelmarunkoa. 

Paikalta ostettavissa kahvia ja teetä + naposteltavaa pikkurahalla. Omat eväät sallittuja. Musiikki soi klo. 23 asti. Tervetuloa etkoilemaan viikonloppua. 

 IG: @studio_moth / @kappeli.venue – studiomoth.net

Tapahtuma on ilmainen, virvokkeita ostettavissa

Ei esteetön. Tila toisessa kerroksessa ja saavutettavissa vain portaita pitkin

Open mic – (K18)

18:30 – 21:00 – Seminaarinkatu 26 B

Voir-Kollektiivi viettää 2-vuotissyntymäpäiviään Pride-viikon puitteissa kirjalijatalolla runoillan ja avoimen lavan merkeissä. Luvassa on jälleen kerran runoutta, musiikkia, väriloistoa, sit-up—komediaa — ja kakkua sekä pieniä lahjarunoja. Saavu paikalle itsenäsi ja halutessasi omien tekstiesi kanssa juhlistamaan paikallista pride-henkeä ja poikkitaidetta. ❤️💛🧡💚💙💜

Ilmojen salliessa tapahtuma on kauniilla takapihalla.

Tapahtuma on ilmainen

Ei esteetön. (Portaat)


— Perjantai 8.9. —

Nuortenryhmä

16:30 – 18:30 – Setan toimistolla (Matara 2 krs.), Matarankatu 6

Pinko on Jyvässeudun HLBTIQA+-nuorille ja opiskelijoille suunnattu vapaa-ajanryhmä, johon heterotkin saavat kokea olevansa lämpimästi tervetulleita. Mikäli tykkäät viettää vapaa-aikaasi rennossa ja vapaassa ilmapiirissä toisten ihmisten seurassa, niin Pinko on sinun juttusi.

Pinko rakentuu joka vuosi omanlaisekseen osallistujien kautta, joten toimintamme on sitä mitä teemme siitä yhdessä. Se voi vaihdella aktiivisesta toiminnasta passiivisempaan oleskeluun toiveidemme ja fiiliksen mukaan. Tule mukaan Pride-viikon Pinko-ryhmään! Ryhmä on päihteetön.

Tapahtuma on ilmainen

Tila on saavutettavissa hissillä, esteetön

Ässämiitti: Aseksuaalit + aromanttiset

 17:30 – 19:30 – Matara (Talvikki-sali, 2 krs., Setan toimistoa vastapäätä), Matarankatu 6

Jyväskylä on ollut perinteisesti vilkas ässämiittien kaupunki, ja mitä olisikaan Jyväskylä Pride 2023 ilman ässämiittiä?

Aseksuaalien ja aromanttisten ”ässä- ja aromiitti” kokoontuu JKL Pride -viikolla Talvikki-huoneessa Mataralla.

Tapaaminen on vapaamuotoinen eikä keskustelun tarvitse keskittyä (a)seksuaalisuuteen eikä (a)romanttisuuteen. Voit tulla mukaan, jos koet olevasi kiinnostunut joko aseksuaalisuuden kirjolaisuudesta tai aromanttisuuden kirjolaisuudesta tai molemmista. Ryhmä on päihteetön.

Tervetuloa mukaan! 🍰🎂 Tarjolla teetä ja pientä purtavaa.

Tapahtuma on ilmainen

Tila on saavutettavissa hissillä, esteetön

Dildobingo – (K18)

19:00 alkaen, kesto pari tuntia – Ylä-Ruth, Seminaarinkatu 19

Ratkiriemukas Dildobingo, jossa palkintona Dildo ja muuta mukavaa. Tapahtumaan ei ole sisäänpääsymaksua mutta bingoliput maksavat 2 €/kpl

Ilmainen sisäänpääsy, bingoliput maksullisia

Esteetön/myös inva wc

Nuorten sateenkaaridisko (7.lk ylöspäin — 17-vuotiaat)

19:00 – 22:00 – Veturitallit, Veturitallinkatu 6

Jyväskylä Priden ensimmäinen nuorille suunnattu iltajuhla on täällä! Tule mukaan pitämään hauskaa matalalla kynnyksellä. Diskossa voit löytää itsellesi kavereita lauantain kulkueeseen ja Puistojuhlaan, sekä illan aikana on mahdollisuus myös Pride-teemaisten pinssien tekoon. Tarjolla pikkupurtavaa, lisäksi Veturitallien kahvila Kisko palvelee asiakkaita tapahtuman ajan!

Tapahtuma on päihteetön ja noudattaa turvallisen tilan periaatteita.

Tapahtuma on ilmainen

Tila on esteetön


— Lauantai 9.9. —

Pride-kulkue

Kokoontuminen alkaen klo 11 – kulkueen lähtö klo 12, Kirkkopuisto

Jo perinteeksi muodostunut Pride-kulkue kokoontuu Kirkkopuistossa la 9.9. klo 11 alkaen ja lähtee liikkeelle kohti Lounaispuistoa klo 12.

Tapahtuma on ilmainen

Esteetön

Puistojuhla

13:00 – 16:30, Lounaispuisto

Puistojuhlaa vietämme Lounaispuistossa kulkueen saavuttua, klo 13-16:30. Tule kuuntelemaan musiikkia, kiertelemään eri tahojen kojuja, ostamaan ennakkoliput (rajallinen määrä) iltajuhlaan (K18!) tai vaikkapa pikniköimään kaveriporukkasi kanssa! Iltapäivää emännöivät säkenöivä Wanda O Rly sekä herkullisen ihana Lettu.

Tapahtuma on ilmainen

Puisto on mäkisellä alueella, suosittelemme pyörätuolilla tulevia varaamaan avustajan. Lavan katsojatilat eivät ole esteettömiä, mutta ylärivi on pyörätuolilla saavutettavissa

Iltajuhla – (K18)

21:00 – 04:30, Freetime, Kauppakatu 30

Tule mukaan vuoden sateenkaarevimpiin bileisiin! Iltajuhla huipentaa Pride-viikon ja on Freetimessa klo 21-04:30. Esiintyjinä on mm. Thelise, Unzyme, Ready set pole ja Koma.

Sisäänpääsy on maksullinen. Jyväskylän Setan jäsenet 8€, muut 12€. Ennakkolipuilla pääsee sisään jonon ohi klo 24:00 saakka! (Ennakkoliput myytävissä puistojuhlissa)

Pääsymaksullinen sisäänpääsy (€)

Esteetön, toinen kerros saavutettavissa hissillä


— Sunnuntai 10.9. —

Hustle Tanssi Workshop

14:00 – 15:45 sekä 15:45-17:00, Tanssisali Lutakko

Tervetuloa sukeltamaan syvemmälle hustlen maailmaan! Hustle on sosiaalinen katu- ja klubitanssi 70-luvun New Yorkista Yhdysvalloista. Tanssityylin perustivat ja kehittävät BIPOC- ja LGBTIQA+-yhteisön ihmiset. Hustle on luonut tilaa osallistavammalle sekä sukupuolineutraalimmalle lähestymistavalle paritanssimaailmassa – kuka tahansa voi viedä ja seurata. Hustlea tanssitaan enimmäkseen discon, funkin, housen, RnB:n ja popin tahdissa.

Workshopin opettaja Denie tutustui hustleen Tšekkien Brnossa vuonna 2012. Tanssin monimutkaisuudesta innoittuneena hän lähti matkustamaan ympäri maailmaa jakaakseen ja oppiakseen yhä enemmän hustlea. Viimeisen 10 vuoden ajan Denie on keskittynyt pohtimaan kuinka syventää tanssijoiden välistä yhteyttä, jotta molemmat roolit (viejä ja seuraaja) voisivat ilmaista sisintä itseään.

Tässä työpajassa emme käy läpi perusasioita. Jos haluat oppia hustlen alkeet, voit osallistua lauantaina 9.9. Jyväskylä Priden yhteydessä järjestettävään alkeidenopetustuokioon TAI jos haluat oppia perusasiat jo ennen sitä, voit ottaa yhteyttä Elliin (elli.a.heiska(ät)gmail.com) Jyväskylässä tapahtuvasta hustlauksesta tai jos satut viettämään aikaa Helsingissä, voit tsekata Hustlinki-yhteisön (hustlinki(ät)gmail.com tai instagramissa @hustlinki) tarjoamat hustle-tunnit. 🌟

Työpaja pidetään englanniksi – kysymyksiä voi esittää myös suomeksi tai ruotsiksi. – Työpaja tapahtuu klo 14.30-15.45. Pidämme 15 minuutin tauon klo 14.45.

—————————————————————————————
Missä: Lutakko 40100 Jyväskylä.
Milloin: 10.9.2023 klo 14.00-15.45, avoimet, maksuttomat jamit klo 15:45-17:00 —————————————————————————————

Turvallisemman tilan periaatteet:

Jotta kaikki työpajaan osallistujat tuntevat olonsa mukavaksi, pyydämme osallistujia lukemaan ja sitoutumaan alle avattuihin turvallisemman tilan periaatteisiin. Jos sinulla herää niihin liittyen kysyttävää, haluaisit muuttaa tai lisätä jotakin listaan, älä epäröi ottaa yhteyttä ronjaajansson(ät)gmail.com tai elli.a.heiska(ät)gmail.com. Kaikki palaute on erittäin tervetullutta <3

 • Älä tee olettamuksia muiden sukupuolesta, taustasta, seksuaalisuudesta, etnisyydestä, terveydestä, identiteetistä jne.
 • Kysytään suostumus.
 • Kunnioitetaan niin toisten kuin omia rajojamme (niin fyysisiä, henkisiä kuin emotionaalisia).
 • Ollaan tietoisia omista etuoikeuksistamme ja ennakkoluuloistamme sekä tilasta, jonka otamme.
 • Emme hyväksy minkäänlaista häirintää tai syrjintää (rasismi, seksismi, fatfobia, transfobia, homofobia, ableismi, ikäsyrjintä jne.). Jos koet, näet tai kuulet jotain, mikä ei ole linjassa tämän kohdan kanssa puutu asiaan ja/tai tule juttelemaan Hustlinki/Seta/SADE-henkilökunnan kanssa.
 • Otetaan vastaan, kunnioitetaan ja toivotetaan tervetulleiksi kaikki sellaisina kuin ovat 💜
 • Ei oleteta viejä- tai seuraajarooleja toisillemme – kuka tahansa voi viedä tai seurata 🌟
 • Pyydetään lupa ottaa kuvia ja/tai videoita muista ihmisistä sekä julkaista niitä verkossa. (Tähän kysytään myös työpajan alussa!)

Nämä yllä olevat ohjeet ovat saaneet inspiraationsa Javiera Marchantista, Urban Apasta ja Feminist Culture Housesta.

Onko kysyttävää mistään? Lähetä sähköpostia osoitteeseen ronjaajansson(ät)gmail.com tai elli.a.heiska(ät)gmail.com🌟

SADE tarjoaa setan jäsenille alennetun lipun sunnuntain hustle-työpajaan hintaan 17,50 €. Osoita meille jäsenyytesi (IG @jklseta tai sähköpostilla jklsetainfo(ät)gmail.com) niin saat meiltä linkin alennettuun lipunostoon. Nähdään hustlen parissa! <3

Työpaja on maksullinen (€) – jamit klo 15:45 eteenpäin ilmaiset

Tilat ovat esteettömät, mutta tapahtuma ei (mm. vaativat tanssiliikkeet, ei erillistä lepotilaa, kovat äänet).

Sateenkaarimessut

17:00 – 18:00 – Kuokkalan kirkko, (Syöttäjänkatu 4

Kuokkalan kirkossa Jyväskylän Pride 2023 – viikon sateenkaarimessu, jossa jokainen saa tulla omana itsenään. Kirkkokahvit.

Tapahtuma on ilmainen

Kuokkalan kirkko on pyörätuolille esteetön. Myös esteettömät wc-tilat ja induktiosilmukka


— Muut ajankohdat —

Q U E E R ! -näyttely

1. – 30.9.23 – Ilokivi venue, Keskussairaalantie 2

Koko syyskuun ajan Ilokivi Venuella on esillä keskisuomalaisten queer-taiteilijoiden teoksia. Teoksissa käsitellään eri aiheita queer-näkökulmasta. Näyttely on maksuton.

Näyttelyssä esillä teoksia seuraavilta taiteilijoilta: Aamu Elokannas, Anniina Heikinheimo, Elo Mikael, Jenna Rauvala / KUMMA UNI, Nea Juntunen ja Oona Rohde.

Ilokivi Venue on avoinna syyskuussa seuraavasti:
4.-7.9. ma-to klo 12:00-17:00
11.9. eteenpäin ma-ke klo 13:00-17:00

Ilokivi Venuen osoite on Keskussairaalantie 2. Venuella noudatetaan JYYn turvallisemman tilan periaatteita ja se on esteetön tila.

Tapahtuma on ilmainen

Pyörätuolille esteetön, myös esteetön WC

Kaupunginkirjaston Pride-viikko

4. – 10.9. – Kaupunginkirjasto, Vapaudenkatu 39–41

Jyväskylän omalla Pride-viikolla Jyväskylän kaupunginkirjasto saa viisi sarjakuvavinkkiä Keski-Suomen Sarjakuvaseuran porukalta. Sateenkaarevat kirjavinkit julkaistaan kirjaston Facebook- ja Instagram-tileillä.

Pääkirjaston ensimmäisen kerroksen näyteikkunaan tulee Pride-teemainen aineistonäyttely. Kirjaston toisessa kerroksessa on pysyvä aikuisten- ja nuortenkirjoista koottu sateenkaarihylly. Myös lähikirjastoissa Kortepohjassa, Vaajakoskella ja Huhtasuolla on pysyvä sateenkaarihylly ja ainakin Tikkakosken ja Kortepohjan kirjastoihin tulee Pride-viikolla sateenkaarikirjoihin liittyvä kirjanäyttely tai lukuvinkkejä.

Tapahtuma on ilmainen

Esteetön tila


Jyväskylän Pride 2023 – Yhteistyökumppanit

Anti-shop
Bostari
Burger King
Digi Ink
Etno
Expa/Digi & Game center
Family Creatives
Fantasiapelit
Freetime
Gloria ry
Grilli21
Hoivalaitos / Suvink_tattoo
Keski-Suomen hyvinvointialue – Hyvaks
International students in JYU
ISGee
Jamk
Jelmu ry
Johanna Hurme hi7e hi7e
Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – JAMKO
Jyväskylän burleskiyhdistys ry
Jyväskylän Kaupunginkirjasto
Jyväskylän Yliopisto
Jyväskylän yliopiston oppilaskunta – JYY
Katja Kokko
Keskimaa
Kino Aurora
Musti ja Mirri
Noveltive
Nuorten talo
Omenahotelli
Parkour akatemia / sirkuskoulu
Partyland
Pilvitattoo
Pro Ammattiliitto ry
Psyon Games
Ready set pole
Ristipistot
Riva Clothing
Ruohonjuuri
Saristo Oy / Valhalla Työnohjaus
Semma
Seurakunta JKL
Studio Moth
Suomen Punainen Risti ry
Tatuointistudio Sopu
Teatterikone ry
Trombi
Tyyni Hoiva Oy
Veturitallit
Visit Jyväskylä
Wanda O Rly
Yläkaupunging Ale-pubi
Yläruth

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.